Thursday, 12 September 2013

[IKLAN PRODUK] SET PINGGAN MANGKUK CORELLE


Assalamualaikum W.B.T.


hi! kali ni Afiq (tibe2 bagi nickname da) nak memperkenalkan tentang salah satu produk di dalam AFFIEX WAREHOUSE iaitu SET PINGGAN MANGKUK CORELLE. Untuk pengetahuan tuan puan/encik cik/abg kakak/makcik pakcik dan semua, set pinggan mangkuk ini merupakan set yg bertaraf antarabangsa! 

MENGAPA PILIH CORELLE???

TAHAN LASAK! ANTI BAKTERIA! TIDAK LEKAT KOTORAN! DAN CANTIK!!

Simple introduction boleh tengok video ini!






TERDAPAT BANYAK DESIGN YANG MENARIK!

KLIK UTK BESARKAN GAMBA!


BERMINAT??

Harga bermula dari RM210!

klik sini utk melihat katalog penuh dan mulakan pembelian anda!!




[PROMOSI PRODUK] JUBAH MUSLIMAH!

Assalamualaikum W.B.T.


Kali ni, buat pertama kalinya, AFFIEX WAREHOUSE membuat promosi bagi produk JUBAH MUSLIMAH!

Maklumat Produk seperti berikut:

Material - Lycra

Warna - Pink, Hitam dan Kelabu

Saiz - Free size

Keterangan Saiz:
Bahu - 16 1/2 inchi
Lengan - 22 inchi
Lingkar Dada - 40 inchi
Labuh Baju - 52 inchi

HARGA BIASA = RM99     HARGA PROMOSI = RM90!!

Ape yang best skali mengenai jubah ini ialah, PERNGHANTARAN PERCUMA!!! Ape tunggu lagi??
Klik DI SINI untuk membeli!! (KATALOG PENUH)

Tali pinggang (Percuma)








Tuesday, 10 September 2013

[BLOG UPDATED] NEW PRODUCTS IN THE HOUSE!!

Assalamualaikum W.B.T.


How's u guys doing? Alhamdulillah, mulai hari ni, 10 September 2013, maka bertambah lah produk baharu dalam AFFIEX WAREHOUSE~!!

Kali ini, saya membawakan kepada anda WANGIAN UTK LELAKI DAN PEREMPUAN!

Terdapat banyak wangian terkenal GRED AA (90% sama) dan juga ORIGINAL REJECTED (100% sama) dengan wangian original!

Antara jenama -  jenama yang akan mula dijual ialah BOSS, RALPH LAUREN, GUCCI, DKNY, CALVIN KLEIN dan banyak lagi!

KUANTITI:

200ml
150ml
125ml
100ml
75ml
50ml
30ml

PRODUCTS REVIEW:

GRADE AA - RECOMMENDED FOR PERFUME COLLECTORS

1) Kotak, botol n cara pembungkusan luar dan dalam adalah sama 100% kecuali material yg digunakan berlainan sediikit, tetapi ramai tidak nampak perbezaannya kerana diduplicate/diciplak sebiji original.

2) Ia sebenarnya dibungkus dan dibotolkan di CHINA tetapi pati asal perfume ini datang dari negara asal, cume dikurangkan patinya N alkoholnya apabila dibotolkan. Oleh itu bau nya tetap sama. 

3) 90% original. 10% lagi kandungan dan material yg digunakan berbeza. Nisbah 9 : 1

4) Not long lasting as original but average for me its good. Lebih kurang 4 jam di aircond dan suhu bilik. Jika original 12 jam ke 24 hours.

5) Sebenarnya ketahanan bau minyak wangi bergantung kepada suhu badan, ada yang lamer dan ada yang kurang. oleh itu pemakaian individu adalah berbeza ( ORI atau double AA)

6) Jika sesiapa yang bekerja di site@luar kurang digalakkan memakai double grade AA,kerana cuaca yang panas akan mengurangkan lagi bau perfume yg ada.

7) Berhati-hati kerana ada beberapa pengedar menggunakan GRADE AA sebagai reject perfume.Dan Doblue Grade AA kualit tidak sama yang dijual dipasar malm RM 10-40.

ORIGINAL REJECTED - RECOMMENDED FOR PERFUME LOVERS

1) 100% kandungannnya original dan tahan lama.

2) Reject perfume biasanya disebabkan 3 faktor. ( botol yg direject kerana calar atau rosak tulisannya,kotaknya direject dan kandungan kurang elok)

3) Ia direject semasa dihasilkan (production), semasa penghantaran dan semasa ia di periksa (QC)di kedai2.

4) biasanya reject perfume dijual lebih murah dari yang dipasaran(20%-40%)


5) tiada kotak akan diberikan akan digantikan dgn pouch kain.


NANTIKAN POST YANG SETERUSNYA!!


Ralph Lauren & Giorgio Armani
BOSS & Theivry Muglen

Gucci & Chanel
Gucci & Kenzo 


Calvin Kelin
Ralph Lauren & DKNY




Sunday, 8 September 2013

TUTORIAL: CARA PEMBELIAN DARI WEBSITE

Assalamualaikum W.B.T.


“… tidak susah utk susah, tidak senang untuk senang…”


Hye kengkawan! Mula2 saya nak bterima kasih kerana sudi melawati blog saya yang hina ini. Memandangkan ramai yang bertanya kan cara utk melalukan pembelian atau purchasE.. jadi, pada post ini, saya nak membuat tutorial tentang CARA PEMBELIAN.
Jangan bimbang jangan gusar jangan resah di hati, kerana saya akan ajar satu per satu cara pembelian di laman sesawang http://affwarehouse.yoshop.my.

Langkah 1: Melihat Maklumat Produk
Anda hanya perlu klik di bahagian Shop kemudian memilih kategori produk yang dikehendaki dan kemudian klik pada “more info”.





Langkah 2: Membeli Produk
Ha, pastu anda perlu lihat ialah bilanggan stok. Kemudian anda perlu memilih saiz yang dikehendaki dan bilanggan kuantiti pembelian dan seterusnya klik “add to shopping basket







Langkah 3: Proses Pembelian
Setelah pelanggan memilih barang dan menambah ke dalam “shopping basket”, anda boleh meneruskan proses pembelian dengan mengikut langkah di bawah.



A - Anda boleh melihat jumlah produk dan kos pembelian di bahagian ini.
B - Anda perlu klik di “shopping cart” untuk meneruskan proses pembelian.
C - Anda boleh ubah jumlah kuantiti barang.
D - Anda boleh padam produk yang tidak dikehendaki.
E - Setelah selesai anda perlu klik “update cart” untuk kemaskini tempahan produk.
F - Anda boleh kembali meneruskan memilih barang.
G - Anda  perlu klik “proceed to checkout” untuk membuat pembayaran.

Langkah 4: Cara pembayaran
Biasanya di sini tempat yang susah sikit. (So guys, attention! hehe..) Terdapat 3 langkah mudah untuk pelanggan membuat pembayaran.

a - CART CONTENT



A - Anda perlu menetapkan lokasi penghantaran di bahagian “destination”.
B - Anda perlu cek kembali produk yang dibeli.
C - Anda perlu tick di bahagian “shipping” ini.
D - Pelanggan boleh padam produk yang tidak dikehendaki.
E - Kemudian barulah anda klik “select shipping”. Satu paparan untuk anda cek sebelum membuat bayaran. Klik “next” jika tiada masalah.

b - AKAUN
FUH! Penat? Harap2 tidak la kan..hehe.. Next, anda diberi pilihan samaada mahu mendaftar atau hanya membeli sebagai pelanggan biasa sahaja. Kelebihan mendaftar ialah, anda tidak perlu memasukan maklumat yang dikehendaki seperti nama dan alamat berulang kali.





Anda hanya perlu mengisi maklumat di dalam borang di atas sekali sahaja. Kemudian selepas klik “register” Anda boleh login dan terus membeli atau membuat bayaran. Jika anda tidak daftar (tetamu), anda boleh meneruskan membuat pembayaran dengan klik “Checkout as guest”. Kemudian anda perlu mengisi borang yang disediakan selengkapnya untuk melancarkan proses penghantaran nanti. Cara pembayaran boleh dilakukan melalui dua cara iaitu “internet banking” atau pun “cash deposit”. Kemudian anda hanya perlu klik “next”.

Langkah 4: Menyemak kembali tempahan
Bagi mengelak kesilapan, anda perlu memastikan semua maklumat adalah benar. Yg paling penting, ALAMAT ANDA! huhu..

Selepas memastikan semuanya maklumat adalah benar barulah pelanggan boleh klik “confirm”.


Langkah 5: Menyediakan bukti pembayaran
Perkara yang wajib dilakukan oleh anda ialah memberi bukti pembayaran kepada saya agar proses memastikan samada pembayaran sudah dibuat atau tidak berjalan dengan lancar.


Anda boleh memilih screenshoot dalam bentuk gambar (png,jpeg) atau dalam bentuk dokumen seperti PDF.

HAAA.. Kan senang sahaja! Ape lagi? Start shopping! hehe.. Sekian! See You Soon..hehe..

P/S: Credit to team Yosh.my for tutorial.

Thursday, 5 September 2013

UPGRADE? INOVATION? NOW, SYEDCOLLECTIONS > AFFIEX WAREHOUSE!

Assalamualaikum W.B.T.



Seperti yang saya janjikan, SYEDCOLLECTIONS.sinarmall kini kembali dengan nama baharu AFFIEX WAREHOUSE.yoshop.my!


Persamaan?

  • Masih lagi di bawah domain yang telah dinaiktaraf!
  • Harga yang masih berpatutan!
  • Pemilik kedai yang sama yang masih handsome!

Perbezaan?

  • Pilihan produk yang berlipat ganda bertambah!
  • Produk yang bertaraf antarabangsa!
  • Website yang lebih menyenangkan!
  • Promosi menarik dari masa ke semasa!








Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi 014-5156206 (Syed Afiq) ataupun emelkan kepada affiexwarehouse@yahoo.com.my

SELAMAT MEMBELI BELAH! BERBELANJALAH DENGAN BIJAK!!!


Testimonial dari pengguna 8Share!



Assalamualaikum Geng!

Firstly, i would like to say " I told you so..." hehe!

ha, korang ingat lagi tak post semalam mengenai 8Share? Kalu tak pasti ape mende, bleh tgk kt sini!

Sekarang ni saya sertakan bukti testimonial pengguna 8Share yang dah dapat "cash out" duit. Tuh bermakna, sekurang - kurangnya dye dapat RM50 tau! hoho!

Pokoknya, semoga ni dapat meyakinkan anda untuk sertai 8Share bersama - sama saya! Ape lagi? Jom klik kat banner kt atas! Selamat mencuba!

Wednesday, 4 September 2013

JOM BUAT DUIT UTK KAKI MEDIA SOSIAL SEKALIAN!

In the Name of Allah, The Most Gracious and The Most Merciful

CAMNE? Haa.. jom baca soal jwb kt bwh nii.. (sy permudahkan utk bacaan anda semua)

Q: Salam, saya berminat tapi camne ek? ape name business ni?
A: W'salam.. senang je, awk cume perlu klik link ni ---> (http://adf.ly/V4kCi)

Q: eishh, x kan la senang cmtu je.. cam tipu je..?
A: Menurut link ScamVoid.com (http://adf.ly/V4lPI), ianya boleh dipercayai walaupun hanya baru ditubuhkan. Dalam link ni jgk ade bgtau details website dye. 

Q: X brape faham la.. ade tutorial x?
A: Semestinya ade, sila klick cni utk tutorial (http://adf.ly/V4mgE) atau pun PM saya utk pertanyaan.



MEH BACA CITE NI..
Kisah benar seorang jejaka yang gigih menjana wang di social media untuk membeli cincin pertunangan gadis idamannya. Ikuti cerita penuh di sini ----> http://adf.ly/V7iN6

haaa... sweet x? nampak x 'value' dye kt situ?

Tapi, ape2 pun, setiap perkara yang kita buat, itu sume hanyalah sebagai inisiatif atau jalan untuk kita menunjukkan usaha. semua rezeki datangnya dari Allah. S.W.T.

Bab kata pepatah:

"... di mana ada kemahuan, di situ ada highway!"

     -Adnan Sempit-

So my friends, let's make it simple, just click 'join now' on the banner up there just as the following image to start making a living! huhu